Deu anys de premis d’arquitectura a les Comarques de Girona

Obra seleccionada 2007

Transcorreguts deu anys dels premis de les comarques de Girona, el COAC de la demarcació de Girona va creure convenient dur a terme una exposició per commemorar la desena edició d'aquests premis. La gran quantitat d'obres que s'havien d'exposar i l'important caràcter itinerant previst per a la mostra van condicionar el resultat de la proposta.

L'exposició es va basar en la idea d'apropar els premis i l'arquitectura presentada a tots els públics en general. El gran desconeixement de moltes de les obres de les primeres edicions, del seu repartiment geogràfic i dels seus autors ens van portar a pensar en un gran mapa de la província, sobre el qual els visitants s'hi poguessin desenvolupar per descobrir les obres presentades durant aquests deu anys i caminar per sobre el territori.

Paral·lelament es va pensar en els postalers, per classificar i jugar amb la unitat de la postal i mostrar la gran quantitat d'obres a exposar. Aquesta unitat expositiva passava a ser una postal de record i regal, ja que el visitant es podia emportar les postals que volia de les obres que més li agradaven. Aquest fet va transformar el concepte clàssic d'exposició per una mostra molt més dinàmica i participativa. La facilitat de muntatge i transport d'aquests elements va facilitar la seva itinerància per la Província, talment com un suport publicitari.

Paral·lelament a l'exposició física es va crear una pàgina web pensada com un buscador, element de cerca àgil, que permet filtrar tots els paràmetres bàsics, com l'obra, l'autor, l'any, la categoria i la ubicació. D'aquesta manera, un cop trobades les obres, es poden imprimir amb el mateix format que les postals de l'exposició. Aquest fet agilitza i permet que cada usuari filtri i es creï les seves pròpies rutes de visita arquitectònica per la província de Girona.

Promotor
Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Fotògraf
Espai Androna