Sýnthesis

Menció 2023

Sýnthesis neix com a muntatge efímer per formar part del 10è Festival Lluèrnia. Els Estudis Superiors de Disseny hi van participar fent una intervenció al claustre del Carme.

Síntesi és l’expressió mínima d’una matèria. Basant-nos en aquest concepte, es va escriure un nou diàleg entre l’espai i la llum. Es va treballar tant en la presència com en l’absència, reforçada en tot moment per peces musicals sincronitzades amb el muntatge lumínic.

La instal·lació va treballar amb tires de llums LED i el reflex que aquestes provocaven a l’espai sobre una làmina d’aigua. D’aquesta manera, es va crear un nou imaginari que transformava tota la volumetria i els elements que componen el claustre. La seva disposició vertical es va fer a partir de la geometria de l’espai, generant una retícula ortogonal que, alhora, reforçava les visuals en diagonal.

El moviment dels llums en una peça totalment sincronitzada amb el so va captivar els espectadors del festival.

Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2023
Autors
Promotor
Lluèrnia. Festival del Foc i de la Llum
Col·laboradors
Tutors: Xavier Moliner i Manel Quintana. Disseny Il·luminació: Manel Quintana. Coordinador tècnic i material: Salvador Capellà. Alumnes: Georgina Bahí, Alexia Bahí, Sara Boix, Elisabet Carbonell, Imma Castellanos, Andreu Gelabert, Sara Lanzas, Nil Martí, Roger Molina, Claudiandrea Negreiros, Marc Pérez i Marc Vergés
Fotògraf
Èlia Font i ESDAPC