Erupció

Menció 2023

La proposta pretén congelar en el temps una erupció volcànica formant una constel·lació d’elements incandescents que permeti admirar de prop la seva bellesa i tenir el barri de Sant Miquel d’Olot com a teló de fons.

El lloc triat per a la intervenció ha estat la xarxa de protecció existent de l’antic camp de futbol del barri, pel seu valor com a “ruïna”, com a element urbà que ha perdut la seva raó de ser original, però que es manté com a fita.

Aquesta xarxa, amb unes dimensions de 60 metres de llarg per 6 metres d’alçada, té una ubicació privilegiada per a la seva visualització i suposa un element que es pot utilitzar com a suport d’una manera senzilla. S’aprofita un element existent que ha perdut la seva utilitat i es transforma durant unes hores per modificar l’espai on es troba.

Convertir la xarxa en una peça de land art que permeti gaudir d’un espai oblidat que dona l’esquena al barri perquè els visitants puguin interactuar-hi, tocar-la i entendre el seu valor.

Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2023
Autors
Col·laboradors
Figueras Fills SL, patrocinador / Rafael Martínez Sarrión i Marta Llop Santamaría, composició i disseny constructiu / Rafael Martínez Sarrión, Marta Llop Santamaría, Rubén Lahuerta, Jonatan Díaz Pérez, Xevi Oró Archs, Tomàs Admetlla Salvatella i Iker Pastor Irusta, muntatge in situ, vigilància i desmuntatge / Xavier Prat García, espai de treball