Aiguamolls

Menció 2023

La intenció és compondre un paisatge, concretat en un material i uns efectes determinats, per generar una atmosfera que recordi les propietats del paisatge garrotxí, reconceptualitzades en reflexió de la llum, variabilitat geomètrica. Sensibilitat als canvis de temperatura i desfragmentació a l’espai. Aquests efectes, materialitzats en làmines que leviten en un solar del barri de Sant Miquel, conviden al recorregut en aquest lloc fins ara oblidat, proposant altres formes d’entendre els buits urbans, la ciutat i el territori.

Finalment, la instal·lació és conseqüència del comportament del material. Durant el procés, la matèria expressava les seves estètica, forma i solució pròpies, traçant el camí fins al resultat final: peces de gran format (fins a 3 metres) de resina de polièster pigmentada, geometria lliure, textura orgànica i gruix molt reduït (de 2 a 8 centímetres), amb la capacitat de transformar-se sota la llum, reflectint-la o actuant com a difusors.

Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2023
Autors
Promotor
Lluernia Festival del Foc i de la Llum
Col·laboradors
Marc Lorente, assessorament i suport logístic / Lizet Ledesma, suport construcció i muntatge / Resineco, patrocinadors / Construccions Metàl.liques Olot, transport
Fotògraf
Pep Sau Santiago Rojas Betancur