Joan Llor i l’Hospici

Obra seleccionada 2024

Muntatge expositiu Joan Llor. Mestre fuster d’Olot (1742–1805)

Els mobles de Joan Llor, voluptuosos i amb decoracions platejades, vestien les millors cases garrotxines setcentistes. Una exposició els reuneix a l’edifici de l’Hospici, bastit en la mateixa època i de caràcter auster i rigorós.

El muntatge atén dos aspectes principals. D’una banda, posar en valor els mobles, ara reunits fora de l’entorn domèstic i en un espai d’una altra escala. De l’altra, teixir relacions entre la feina del fuster i l’edifici coetani. La resposta és un retaule i una volta decorada.

Una prestatgeria graonada de cinc cares presenta els mobles aplegats, juntament amb objectes domèstics coetanis. A mode de retaule, el conjunt construeix un moble a l’escala de l’espai i defineix un fons escenogràfic.

Els motius florals platejats són el tret distintiu de les peces de Joan Llor. A una altra escala, l’estampat vesteix la volta de la sala amb una decoració domèstica i delicada. Joan Llor i l’Hospici s’empelten.

Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2024
Autors
Promotor
Museu de la Garrotxa. Ajuntament d’Olot
Construcció
Àngel Pairó
Col·laboradors
Beatriz Ariño, arquitecta / Montserrat Mallol, direcció Museu de la Garrotxa / Xevi Roura, conservador / Mònica Piera Miquel, comissariat i coordinació / Mercè Benavent, assistent comissariat, conservació i restauració / Enserio, disseny gràfic / Àngel Pairó, pintor / Quim Domene, artista visual / Alumnes del Cicle formatiu en revestiments murals de l’Escola d’Art d’Olot
Fotògraf
José Hevia Xevi Roura