Temps de la Memòria

Obra seleccionada 2022

L’exposició es presenta al monestir romànic de Sant Pere de Galligants, bé immoble catalogat com a BCIN, que forma ell mateix part del discurs expositiu. El primer punt de partida per a la idea museogràfica serà, doncs, interferir el mínim possible en aquesta joia de l’arquitectura i posar-la en valor. Mitjançant uns elements que es mimetitzen amb l’entorn, l’edifici, el discurs i les peces queden com a únics protagonistes.

La proposta museogràfica recull la temàtica en un recorregut que es fonamenta en les constants biològiques i psicològiques de la naturalesa humana. A través d’una presentació clara i de fàcil lectura, que lliga territori i persones mitjançant el diàleg entre peces de diferents moments històrics, el visitant s’endinsarà en un viatge emocionant i màgic.

Una museografia màgica, invisible i mutant, com un embolcall de joies i històries, a través d’un joc de reflexos, dissolucions i transformacions buscarà la curiositat, despertarà l’emoció i traslladarà el coneixement al visitant.

Ubicació
Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2022
Autors
Promotor
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Construcció
Croquis
Col·laboradors
Croquis, Muntatge i producció
Fotògraf
Joan Álvarez i García-Luján