El guapo d’en Narcís

Obra seleccionada 2018

El guapo d’en Narcís
EL GUAPO D’EN NARCÍS és una instal·lació efímera per a Girona Temps de Flors que pretén redescobrir les qualitats espacials del lloc, fomentar les mirades creuades i crear un tauler de joc basat en l’experiència estètica del reflex. Al vestíbul del Col·legi d’Arquitectes de Girona s’instal·la una gran taula d’acer de 3 mm de gruix amb una concavitat plena d’aigua, que produeix un efecte mirall i reflecteix el cel a través de la claraboia; en aquest, una reproducció del Narcissus de Caravaggio. Als visitants se’ls demana interacció: han de generar un petit Narcís de paper i afegir-lo a la taula-bassa. En el procés, tal com en Narcís, ell i els múltiples usuaris de l’espai es veuen reflectits a l’aigua.
EL GUAPO D’EN NARCÍS, un altre, no pas el gironí, tot passejant troba una fosca bassa. Hi contempla el reflex del seu rostre i se n’enamora. S’enamora tant de la bellesa que no és capaç d’entendre que no és res més que una imatge. I es mira. S’encisa. S’observa tant que el seu món desapareix i ell s’ofega en si mateix.
Benvolguts visitants, apropin-se a fer una ofrena a en Narcís. Coneguin-lo en mirar la bassa: a ell, a vós i al cel de maig.
Ubicació
Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2018
Autors
Promotor
Girona Temps de Flors. Ajuntament de Girona
Fotògraf
Joan Guillamat