Empordà Golf H&R

Obra premiada 2007

El paisatge d’aquesta zona del Baix Empordà ofereix unes magnífiques vistes de la plana de Pals i del riu Ter, amb la referència del Massís del Montgrí.

L’hotel se situa a la vora del conjunt residencial, als terrenys del Club de Golf, manifestant el seu potent volum com articulador del conjunt arquitectònic.

Les plantes superiors s’organitzen en creu amb les habitacions de diferents mides i tipologies, orientades als quatre vents i que gaudeixen d’esplèndides vistes del paisatge, unes més properes del camp de golf i unes altres més llunyanes de l’Empordà.

La planta d’habitacions, compacta, permet l’optimització de les zones comunes, molt bones circulacions pels passadissos que estan dirigits a la llum natural i les vistes de l’exterior i que configuren unes escletxes que composen les façanes nord i sud .

El revestiment de les façanes és de fusta d’IPE, de diferents textures, i les separacions entre les habitacions formen una gran retícula d’espai intermedi que actua de filtre entre l’interior i el paisatge.

A la façana de ponent, una gran marquesina sobre l’accés ofereix una transparència a l’espai obert, alleugerint i contrastant, al mateix temps, amb la solidesa del volum de l’edifici.

L’interiorisme accentua la calidesa de l’espai d’un hotel en contacte amb la natura i les condicions de confort es fan paleses en les textures i el mobiliari .

Les habitacions es caracteritzen pel disseny d’un baldaquí lacat en tres colors vius: vermell, blau i groc, segons les plantes, que estructuren l’espai, deixant uns panys de paret diàfans que es projecten cap a la terrassa.

Ubicació
Gualta
Categoria
Equipaments
Any
2007
Autors
Promotor
Grupo Habitat
Construcció
Grupo Habitat
Fotògraf
Alejo Bagué