Entre camps de pomeres

Menció 2018

L’any 2017 es va celebrar el 50è aniversari d’Empuriabrava, una marina residencial construïda vora la platja dels Graells i al voltant d’una extensa xarxa de canals artificials. Aquesta urbanització de Castelló d’Empúries es considera una de les marines residencials més grans del món.
El projecte fou promogut el 1964. Després de vèncer les resistències de petits propietaris agrícoles i ecologistes, el pla parcial fou aprovat el 1967, quan ja s’havien construït els canals i els carrers sense cap permís, i s’inicià la construcció dels habitatges.
Així, doncs, el projecte pretén commemorar els cinquanta anys d’història d’Empuriabrava recordant el passat (quan l’àrea que actualment ocupa Empuriabrava era una zona d’explotació agrària), fent gaudir del present (ja que la intervenció efímera és interactiva) i vetllant pel futur (revitalitzar la urbanització i el passeig marítim).
Per fer-ho, se simula el nom d’Empuriabrava amb el que podrien ser els pals resultants d’un camp de pomeres, un cultiu freqüent a les terres de l’Empordà. A més, per tal de tenir aquesta sensació de pas del temps (veure en perspectiva), s’ha dissenyat perquè entre aquests camps i des d’un punt concret puguem entreveure-hi Empuriabrava. I, finalment, perquè els més petits en puguin gaudir, hi ha un recorregut entre els pals on hi ha amagats els cinquanta anys d’Empuriabrava (numerats de l’1 al 50).
Ubicació
Castelló d'Empúries
Categoria
Espais exteriors
Any
2018
Autors
Promotor
Ajuntament de Castelló d'Empúries
Fotògraf
Anna Bussot