Esther-Roca Casa

Obra finalista 2010

Cases dins d’una casa, racons mig amagats, penombra i recolliment, amabilitat i tendresa, mida i proporció, tot això respira aquesta casa.

Quan la visites encara hi descobreixes més coses.

Fustes i més fustes de tots tipus, colors i textures, és la casa per a un fuster que gaudeix de la seva professió.

Espais pleurals de transició.

Pensar i construir una casa per a una parella és conèixer la intimitat dels habitants, aquests habitants que s’han deixat intimidar. Han entès el patiment i sacrifici que representa involucrar-se en aquest projecte de vida.

La casa està pensada de dins cap a fora i aquest és el resultat i el fruit recompensat d’anys d’indagacions, esbossos, maquetes, reunions, bon enteniment i comprensió amb els propietaris.

Cada racó, cada línia dibuixada, representa un pensament, representa una acció. La casa està plena d’accions quotidianes, a vegades evidents i a vegades no tant.

Un mig soterrani (instal·lacions, garatge i estudi) i dues plantes la configuren i limiten les accions en la seva quotidianitat.

La casa cedeix una part del seu jardí a l’espai públic sense existir un tancament físic amb el carrer.

Els materials de la casa (formigó, fusta i bloc ceràmic lleuger) s’utilitzen en la seva literalitat, sense emmascaraments ni tractaments, en la seva pura cruesa; això confereix a tota la casa una austeritat confortable, gairebé monacal.

Ubicació
C. Mil·lenni s/n. Maçanet de la Selva
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2010
Autors
Promotor
Xavi Roca
Construcció
Germans Gispert SL
Fotògraf
Eugeni Pons Josep Llobet