Exposició Premis FAD 2006

Obra seleccionada 2007

El projecte expositiu de les obres seleccionades i guanyadores dels premis FAD, de l'edició 2006, a la ciutat d'Olot, ens va portar a emplaçar la mostra a la Capella de Sant Ferriol, de la mateixa ciutat. El lloc, d'unes dimensions ajustades, per no dir petites, presentava la particularitat de ser un antic espai de culte que encara conserva l'altar, el pis de l'orgue, la roseta i el Sant.

La petita capella presentava les particulars característiques d'aquests espais: interior de recolliment envoltat per la penombra d'un lloc alt, però amb poques entrades de llum.

Totes aquestes característiques ens van encaminar a plantejar el projecte d’acord amb aquesta ubicació. Vam optar per crear un nou altar, un retaule que es conformaria amb cada nova obra projectada. El suport de l'exposició; una gran superfície de més de cinc metres i mig d'ample per u vuitanta d'alt, passava a ser una gran finestra on es podien veure les imatges en una gran dimensió, i en molt dels casos, a escala real. L'espectador es veia abocat dins les obres, ubicat en la mateixa posició que els fidels que acuden al culte, asseguts a la nau de cara a l'altar, observant i creient en silenci el nou dogma.

La mostra es va voler dinàmica i polivalent. Després d'uns primers dies en què el públic va poder veure l'exposició assegut en uns petits cubs de cartró, l'espai es va transformar en un àmbit de debat on es va dur a terme una tertúlia amb els autors guanyadors de les diferents categories. Un cop passat aquest esdeveniment, es va transformar en un espai de trobada al voltant d'una petita taula amb quatre butaques, lloc per comentar les obres o, simplement, reflexionar-hi. La capella va tornar a ser objecte d'ofrena, recolliment i culte a les noves divinats.

Promotor
Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Fotògraf
Espai Androna