Exposició reversible. 14ns Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona

Obra seleccionada 2012

Calia dissenyar una exposició itinerant que mostrés les obres seleccionades dels 14ns Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona. Havia de ser flexible, adaptable a qualsevol espai i resistent a la intempèrie i el dia de la inauguració havia d’amagar el contingut fins al moment de fer-se públic el veredicte.

Vàrem pensar en una exposició reversible a partir d’uns tòtems. El material havia de ser resistent, autoportant, de fàcil assemblatge i econòmic i, per això, s’optà per la utilització de tubs de sanejament de polietilè de doble cara.

Els tòtems es van deixar preparats amb la cara negra a l’exterior i cosits amb una corda. Al final de l’acte, agafant-los pels extrems, es giraren al revés per formar el tòtem final de cares còncaves, cadascuna de les quals contenia la informació d’una obra. Al paviment quedava la petja de la posició anterior amb un vinil de color verd, que servia per indicar les obres guanyadores. S’aconseguia modificar l’espai, tant pel canvi de la posició com pel contrast de colors.

Ubicació
Pia Almoina - Plaça de la Catedral, 8. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2012
Autors
Promotor
COAC - Demarcació de Girona
Fotògraf
Joan Arnau