Exposició V premis d’Arquitectura de Girona

Obra seleccionada 2002

L’exposició es va fer amb motiu de la celebració des “Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona”, convocatòria 2001, que té lloc a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Girona. Es proposa un muntatge que doni un efecte teatral a la cerimònia d’entrega dels Premis, en que el moment de conèixer el veredicte és alhora el de descobrir de la pròpia exposició.

El muntatge vol emfatitzar el factor del secret, deixar entreveure i reconèixer els projectes que la composen, però amagar el resultat fins al final de la celebració. En entrar a la Sala Pia Almoina, la sala és buida: només es troba a terra un rectangle blanc sobre el qual es reconeixen els projectes plegats i penjats de l’estructura ortogonal del lluenari de la sala.

A mesura que el representant del jurat enumera i descriu els projectes per atorgar els premis corresponents, es despleguen les pancartes, que cauen en forma de cortina. Aquest moment és enregistrat en directe per una camera que es connecta a la sala d’actes, on hi ha tots els convidats.

Un cop finalitzada la cerimònia, es pot recórrer l’exposició circulant sobre el gran vinil blanc i entre les cortines esteses que mostren cada projecte i el seu premi. L’exposició ha recorregut per altres seus del Col·legi d’Arquitectes: Olot, Ripoll i Figueres.

Ubicació
COAC Demarcació de Girona, Pia Almoina, Pl. de la Catedral, 8. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2002
Autors
Promotor
COAC Demarcació de Girona