Font home – dona

Obra seleccionada 2005

El projecte consisteix a reformar una botiga de roba per a ambdós sexes que ven articles informals i de festa destinats a una àmplia franja de públic i estils.

El local comprèn diverses superfícies d’edificacions diferents que, en total, sumen 250 m2 en els quals s’han de diferenciar els espais de roba per a noi-home, noia-dona, festa home i festa dona.

Malgrat la generosa superfície del local, l’aparador disponible és escàs, ja que la façana només fa 4 metres d’amplada. Per això, en la intervenció de l’entrada s’intenta guanyar aparador perpendicularment al carrer, escollint un paviment de gres d’estètica pedrosa per donar continuïtat al paviment exterior i amagant tota la perfileria dels tancaments per aconseguir dos volums de vidre transparents que permeten mostrar els maniquins, col·locats sobre mòduls lluminosos individuals.

La paret mitgera dels diferents locals s’ha tractat com un volum independent que es diferencia mitjançant un acabat de franges, realitzades amb pintura de calç de diferents blancs, i en el qual s’incorporen alguns dels nombrosos emprovadors necessaris per donar resposta a la diversitat de clients que poden concórrer en un mateix moment a la botiga. La solució escollida, alhora, permet establir una primera separació entre productes masculins i femenins.

A partir d’aquest eix, l’espai se subdivideix perpendicularment en càpsules individuals pintades de color taronja amb purpurina per tal de donar un efecte camaleó als emprovadors restants i, d’aquesta manera, separar la zona de festa de la zona de sportwear.

Tot el mobiliari, basat en combinacions de tub d’inoxidable, roure llistat i laca texturada, ha estat concebut especialment per a l’obra, fent que cada peça depengui de l’altra per subjectar-se i per unificar els diferents materials així com la diversitat de clients i productes de la botiga.

Ubicació
C/ sant Rafael, 11. Olot
Categoria
Interiors
Any
2005
Autors
Promotor
Ramón Font