Fontada

Obra premiada 2022

Tres terrasses de pedra volcànica amb fileres de plàtans configuren el millor espai públic d’Olot: les fonts de Sant Roc. Cent cinquanta bombetes i els seus cables dibuixen un llum de saló, de 8 metres d’alçària i 8 metres de diàmetre. Corona un eixamplament semicircular presidit per la font principal i una fila d’arbres esvelts. Tots els components són reutilitzables i els difusors, cons per a maquinària tèxtil, són reciclats.

La làmpada reconeix el doble caràcter del paratge: l’engalana celebrant el seu paper com a estança comunitària de la ciutat, al mateix temps que construeix una atmosfera propícia per al passeig introspectiu. Durant les llargues nits d’hivern i pandèmia del 2020, la llum, com un imant, va convidar els ciutadans a redescobrir aquest lloc públic únic. I no únicament redescobrir; a l’aixopluc de la làmpada, les fonts van tornar a esdevenir l’escenari de moltes activitats espontànies. Per petició popular, la instal·lació del festival Lluèrnia va seguir en funcionament tres mesos més.

Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2022
Autors
Promotor
Lluèrnia - Festival del foc i de la llum
Construcció
Materials i Transports Coll, Narcís Salgueda Soy
Col·laboradors
Blázquez Guanter, càlcul estructura; Anaïs Masllorens (mezzosoprano), Marc Romero (pianista), artistes acte inaugural; Casa Sol, subministrament cons; Aniol Coll, muntatge; Salvi Capellà, assessorament tècnic
Fotògraf
Roger Serrat-Calvó, José Hevia