Girador de Bolets

Obra seleccionada 2003

El projecte neix a partir de la petició d’enjardinament dels elements externs deixats a la vista per l’estació de bombeig del sanejament de Platja d’Aro, situat a la plaça Abat Escarrer. El projecte planteja l’enjardinament de la zona a partir de la introducció d’un element capaç d’unificar els diferents espais amb una acció. Amb tot, es pensa en un element que compleixi les característiques següents:

– Que sigui quotidià i simbòlic perquè un alt percentatge de la població el pugui entendre fàcilment i generi confiança i acceptació.

– De disseny singular per tal d’actuar com a fita i generar toponímia: l’espai públic respecte al privat.

– Amb capacitat d’integrar-se al lloc i d’unificar la preexistència d’espais diversos: una plaça, un vial principal, les xemeneies bombeig, l’aparcament.

– Amb capacitat interactiva i dual: ha de ser joc infantil de dia i làmpada de nit. Implica un disseny agradable i animat.

– Generi mobilitat per tal de conquerir espaialment el lloc.

– D’ús integrat en els diferents espais: joc lligat a la plaga i efecte plàstic i estètic per al passant que s’acosti per l’avinguda.

S’escull un animal, la FORMIGA, i es treballa per donar la forma i material adequats per fer-lo real amb criteris figuratius i pròxims al ciutadà.

Ubicació
Avd. Cavall Bernat. Castell-Platja d'Aro
Categoria
Espais exteriors
Any
2003
Autors
Promotor
Ajuntament de Castell-Platja d'Aro