Habitatge Aida – Jordi

Obra premiada 2004

Aquest habitatge, ubicat al cor de la ciutat de Girona, va ésser adquirit a principis de l’any 2000.

Al llarg del temps, i d’ençà de la seva construcció, cap als anys vint del segle passat, l’habitatge ha anat patint múltiples i penoses transformacions sense cap tipus de criteri que l’han deixat en un estat deplorable.

El condicionament no ha sigut una tasca gens fàcil: els clients i el que subscriu, de fet, hem invertit uns tres anys de les nostres vides a portar a terme la intervenció.

Amb façana a dos cèntrics carrers, set balcons i una tribuna, l’habitatge està orientat al sud-est

i disposa d’una superfície útil de 160 m2.

Derruir els envans existents, deixant tan sols els murs estructurals, era una premissa important per tal d’aconseguir unes estances més grans i generoses i per adequar l’espai a les noves formes d’entendre l’habitatge.

Una altra decisió important va ser col·locar l’estança per cuinar en el punt central i envoltar-la d’envans de vidre mòbil, cosa que la fa transparent i dóna més flexibilitat a tot l’habitatge.

La part servidora de l’habitatge (estances per cuinar, rentar-se, rebre i menjar) se situa sobre una superfície de fusta de teca.

Les estances per emmagatzemar, estar i descansar es dipositen sobre una superfície de mosaic hidràulic existent.

Un dels punts interessants que cal recalcar es produeix en la gran estança destinada a menjar i estar: aquí, la superfície de fusta penetra la de mosaic hidràulic, creant un nexe que, conceptualment, representa la interrelació entre la part servidora i la servida.

Ubicació
Pl. Marquès de Camps, 19 3r 1a. Girona
Categoria
Interiors
Any
2004
Autors
Promotor
Jordi Llobet