Habitatge al Montseny

Obra seleccionada 2007

En un entorn privilegiat com és la Serralada del Montseny, vam rebre l’encàrrec de fer un habitatge unifamiliar. Teníem un repte, un solar amb un desnivell de 20 m. i un objectiu: la integració de l’arquitectura al paisatge.

La casa s’ha pensat a partir d’un bloc geomètric de pissarra negra que es va buidant amb unes grans obertures on hi apareix una segona pell platejada. En aquests buits s’hi combinen parts opaques i transparents que mostren què passa a l’interior de la casa.

A l’hora de distribuir els espais hem reinterpretat l’habitatge tradicional de dues plantes, creant l’accés i la zona de dia a la planta primera. D’aquesta manera gaudim de les vistes des dels espais de reunió i, en canvi, els dormitoris i la piscina interior els situem a la planta baixa, en contacte amb el terreny. Tant a la planta primera com a la baixa, una franja nord amb obertures estretes conté els espais humits, deixant l’orientació sud per a les estances nobles.

Des de l’interior sempre hem buscat eliminar les barreres amb l’exterior, portant el paisatge dins la casa. Ja que aquest tipus de projecte ens ho ha permès, hi ha hagut un esforç en el detall de les grans obertures: fusteries mínimes, evitar l’estructura a la façana, treballar amb panells “sandwich” assegurant la seguretat i el confort tèrmic, etc.

Ubicació
Viladrau
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2007
Autors
Promotor
Joan i Maria
Construcció
Viladrau 253-SR Josep Lluís Rabat
Fotògraf
Pedro Pegenaute