Hotel Can Liret

Menció 2020

Can Liret és un petit hotel ubicat al centre de Palafrugell, fruit de la rehabilitació d’una casa entre mitgeres, antiga manufactura surera on es fabricaven taps.
Els promotors volien conservar l’essència de la finca sense renunciar a les comoditats d’un hotel i aconseguir que la gestió es pogués realitzar amb el mínim de personal possible.
Un altre dels requisits va ser el respecte pel medi ambient: industrials del poble, materials de proximitat, elements reutilitzats per fer el mobiliari, sistema d’aerotèrmia i plaques solars, aprofitament d’una antiga cisterna per reutilitzar les aigües…
La balconada de la façana est, amb les persianes de cordill i la vegetació, contribueix al control tèrmic i al confort de les habitacions.
A la planta baixa es conserven les voltes de canó i els murs de pedra, i a la planta sota coberta, la teulada de bigues, llates i rajol. La reforma deixa a la vista els forjats col•laborants per diferenciar el que és original del que s’ha executat de nou.

Ubicació
C/ Sant Joan, 22. Palafrugell
Categoria
Arquitectura
Any
2020
Autors
Promotor
2 en el Pais Petit, S.L.
Col·laboradors
Robert Gelabert (arq. tècnic), Gerard Formentí (enginyer - càlcul estructura), Marta Badenas (enginyera - PROISOTEC SLP), Anna Giménez (Arq - renders), Míriam Jorba (Arq - estudi Anna Sabrià), Albert Xargay (Arq - estudi Anna Sabrià), Raimon Bustos (estudiant - estudi Anna Sabrià), Miquel Matas Ferrer (disseny gràfic)
Fotògraf
Lluís Català