Hotel Casamar

Obra seleccionada 2019

L’objectiu és actualitzar, ampliar i obrir la cuina del restaurant Casamar de Llafranc, que ostenta una estrella Michelin des del novembre del 2011.Tenir una cuina funcional i, alhora, apropar la zona de treball als clients per deixar-los observar com es treballa dins una cuina professional.

S’ha dissenyat pensant en una millora dels circuits interiors per garantir la cadena de fred i la correcta manipulació dels aliments. La sala de preparacions, les cambres frigorífiques, la sala freda i la zona de neteja es disposen al voltant de la zona de cocció, plantejada en un bloc central que permet al cuiner tenir control de tots els espais.

Prenem contacte amb la cuina només d’entrar a l’hotel. Una tarja de vidre horitzontal permet veure tota la zona de cocció i després, al menjador, la cuina envaeix la sala en forma de barra, un espai pensat com a suport del bufet d’esmorzars i com a espai de rebuda a les nits per preparar davant els comensals els crackers de benvinguda.

Ubicació
C. del Nero, 3. Llafranc.. Palafrugell
Categoria
Interiors
Any
2019
Autors
Promotor
Maria Casellas
Col·laboradors
Gerard Formentí, estructures - Proisotec enginyeria, SLP, instal·lacions, Robert Gelabert, aparellador - Complet Hotel, equipament hosteleria - Neolite
Fotògraf
Lorenzo Vecchia