La Blava va

Obra seleccionada 2024

La Blava Va és un espai gastronòmic ubicat a Calella de Palafrugell que ens ofereix una cuina casolana de menjar per emportar i productes de proximitat. Amb la marca d’identitat i de qualitat del restaurant La Blava, es volia fer extensible la imatge corporativa a aquest nou projecte.

La reforma interior buscava reinterpretar la imatge de la botiga de queviures tradicional amb un ús dels materials propis de la zona, com la fusta, la ceràmica vidriada i el marbre macael, i amb l’ús de la volta i el revoltó.

El mobiliari és pràcticament tot de recuperació; donem una segona vida a la fusteria d’una antiga alcova —on substituïm la vidrieria per vidres mirall, per ocultar el despatx de direcció— i recuperem una antiga taula de cuina, una llibreria i un bufet i els adaptem a les nostres necessitats. L’aplicació de blauet o blau Montserrat —utilitzat antigament als brancals de les obertures o als interiors rebaixat amb calç— ens permet aquí homogeneïtzar el mobiliari.

Ubicació
Palafrugell
Categoria
Interiors
Any
2024
Autors
Promotor
La Blava Va, SL
Construcció
Construccions Anemco
Col·laboradors
Míriam Jorba, arquitecta / Robert Gelabert, arquitecte tècnic / Proisotec SL, instal·lacions / Gerard Formentí, enginyer, estructures
Fotògraf
Xavi Juanola