Can Biel

Obra seleccionada 2023

El projecte pretén preservar l’edificació existent de Can Biel, una construcció de finals del segle XIX, transformant-la en quatre habitatges. Es planteja una ampliació conservant la volumetria existent i consolidant-la mitjançant nous forjats amb una estructura mixta de fusta i formigó, amb tirants metàl·lics a l’interior, i una estructura exterior que actua com a contrafort dels murs de pedra, de 8 metres d’alçada.

Es treballa amb materials despullats i, essencialment, amb construcció en sec. El canvi a un sistema lleuger permet la lectura i distinció dels elements originals de l’edificació que en preserven la memòria històrica.

Als espais interiors hi trobem una crugia estructural molt petita. Per donar la màxima amplitud i sensació d’espai, s’allibera l’espai interior en secció, creant dobles i triples espais. També s’aprofiten les obertures existents i se’n plantegen de noves cap a les vistes i el sol. D’aquesta manera, es garanteix allargar les visuals i eixamplar la sensació d’espai.

Ubicació
Isòvol
Categoria
Interiors
Any
2023
Autors
Promotor
Meritxell Estiarte Garcia i Jorge Villalba Modol
Col·laboradors
Equip taller SAU: Núria Jordà Sala, àrea administrativa / Isabel Ortega Flores, direcció - responsable de planificació i gestió / Marta Vélez, administració, responsable de gestió documental i arxiu / Blai Cabrero Bosch, arquitecta, responsable de comunicació i disseny àrea creativa responsable de projectes / Octavi Fontané Juanhuix, arquitecte i eng. tec. dis. ind. caps d’equip / Viktoriya Bobotsko, arquitecte / Anna Ribera Tor, arquitecta / Carme Bassaganya Ferres, arquitecta àrea gestiò obra / Santi Rodríguez Fernández, tec. del. coordinador de marc legal i normatives / Dolapo Majek, arq. tècnic. responsable direcció d’obra i tec. seguretat i salut / Gerard Carreras, arquitecte, coordinador de clima i energia
Fotògraf
Andrés Flajszer