És un projecte d’atmosfera, que parla de l’antic i el nou, de la memòria i l’existent, de la fermesa i la fragilitat. Cadascuna de les capes d’aquest projecte es contraresta amb l’oposada. El mirall és el punt d’unió entre les dues. És l’equilibri.
Un bloc d’habitatges ha partit la nau. El local manté el record del que hi havia. La col·locació estratègica d’un mirall reflecteix les encavallades i permet connectar amb aquell passat, que ja no hi és; restitueix la veritable magnitud de l’espai, aconseguint unificar el que en el seu moment es va mutilar.
L’accés al local és estret i fosc. A poc a poc, les parets es despullen dels seus materials fins a quedar-se en pell i ossos en arribar a la nau. La cuina, oberta, espera al fons. Doblegar permet il·luminar; es dobleguen el paper als llums, el metall per filtrar la llum i la fusta sobre la cuina. Un sòcol de termoargila acompanya el recorregut, fent de base on recolzar, en equilibri, les taules on gaudir del ritual del menjar.
- Ubicació
- Olot
- Categoria
- Interiors
- Any
- 2024
- Autors
- Promotor
- Equilibri restaurant
- Construcció
- SMOC, SL
- Col·laboradors
- Dídac Morera, muntatge
- Fotògraf
- Adrià Goula