Centre de serveis per a la gent gran

Obra seleccionada 2024

Remodelació del Casal de jubilats de Maçanet de la Selva per esdevenir un centre integral de serveis per a la gent gran.

El programa ve definit per la forma del local, situat a la planta baixa d’un edifici d’habitatges. Es tracta d’una gran sala –divisible en tres mitjançant envans mòbils– i d’uns espais de servei situats entre els nuclis d’accés als habitatges superiors.

Per donar servei a la sala, es construeix un moble lineal de 37 metres de llargada, que recorre les tres sales comunitàries i esdevé una paret equipada a través de la qual els usuaris accedeixen als diversos espais. Aquest moble inclou lloc per a emmagatzematge, instal·lacions, armariets per als usuaris, un bar o una cuina-office. El moble es construeix amb panells tricapa de fusta de pi, amb costelles que amaguen els tiradors. Puntualment, es forra amb rajola ceràmica vidriada de color verdós, com a les cuines de les masies on molts dels usuaris del centre han passat bona part del seu temps viscut, per recordar experiències i moments bonics.

Ubicació
Maçanet de la Selva
Categoria
Interiors
Any
2024
Autors
Promotor
Ajuntament de Maçanet de la Selva
Fotògraf
Pol Viladoms