L’eixida

Obra seleccionada 2022

En aquesta rehabilitació, la nova distribució no existeix, atès que els clàssics paraments verticals per distribuir una planta perden la seva condició per metabolitzar-se en un artefacte que s’insereix de forma aïllada, respectant les preexistències i sense entrar-hi en contacte. Amb aquest sol gest, es generen funció, transició, espais de mediació, graus de privacitat, llum i dobles altures.

Es pretén donar continuïtat a la preexistència, ja que es rep una planta completament despullada de divisions i amb un únic nucli d’escala, del qual partirà tot el projecte.

Tot procés de rehabilitació implica descobriment, interpretació i emfasització, per la qual cosa mitjançant una sola acció es pretén donar continuïtat a la preexistència més rellevant i resoldre tot el programa funcional. Amb la introducció del nou artefacte, es posa en valor l’antic nucli d’accés a l’Eixida i, alhora, s’escenifiquen els diferents espais amb el teló de fons emblanquinat dels murs existents.

Ubicació
Girona
Tipologia
Interiors
Any
2022
Autors
Promotor
Iuristecnic S.L.
Construcció
Marvil
Fotògraf
José Hevia