Retaules

Menció 2022

Retaules aborda la transformació d’un espai sota coberta en una masia del segle XVIII com a apartament per a estades temporals. S’actua a partir de la col·locació d’un nucli central exempt i de la inserció d’algunes peces de fusta a les obertures existents. El nou volum exerceix de capçal del llit i conté l’armari i el bany de l’habitació.
Cadascuna de les portes i finestres allotja dins el gruix dels antics murs un desplegable que, un cop obert, acull activitats: tocador, taula de treball–menjador, festejador o passaplats.
Un sistema de xarneres d’acer dissenyat i produït expressament permet cadascun dels abatiments necessaris per configurar els mobles habitables.
Retaules proposa totes les habitacions possibles dins d’un mateix espai, una col·lecció d’escenes domèstiques a prop de la llum natural i en contacte amb el paisatge. Quan els hostes deixen la casa, es repleguen tots els batents sobre les velles finestres i l’habitació queda buida, silenciosa i fosca fins a la seva nova ocupació.

Ubicació
Cornellà del Terri
Categoria
Interiors
Any
2022
Autors
Promotor
Can Riera & events
Construcció
Fusteria Sais s.l. / Gener Casadevall s.a. / Instal·lacions Caifer s.l. / Construccions Pere Morgadas
Col·laboradors
Aranu Arboix Sala (cap de projecte). Raül Elias Bramon (arquitecte)
Fotògraf
José Hevia