Interioritat a l’Exterior

Obra seleccionada 2006

“Interioritat a l’exterior” és un projecte que neix amb l’objectiu de crear un espai interior en un ampli espai exterior, oferint al visitant la possibilitat d’interactuar-hi, animant-lo a recórrer l’obra i a rebre sensacions i percepcions vinculades a l’interiorisme fora de la seva ubicació natural. Entrar en un interior per descobrir l’exterior; un paisatge emmarcat per grans balconades que relacionen la natura, l’entorn històric i el conjunt urbà a través d’un sentit de flux on l’observador s’endinsa en l’espai de manera gradual.

Un projecte natural, gens agressiu i respectuós amb l’entorn. Es basa en l’essència d’un emparrat de vinya formant una estructura lleugera i mal·leable que controla la naturalesa incontrolable. Esdevé construcció gràcies a l’entramat de tòries seques que el confonen amb l’entorn i tret d’escala i context emfatitza la sensació de resguard.

La fragància intensa de l’eucaliptus que revesteix la intervenció identifica, personalitza i caracteritza l’espai, invitant al visitant a endinsar-se en l’obra.

Ubicat al mirador de la Plaça dels Jurats de Girona, emfatitza el ritme del paisatge tot resseguint el perímetre de la balconada existent, prolongant-la verticalment per donar grandiositat i monumentalitat a la intervenció.

Ubicació
Pl. del Vi, 1 - 17004. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2006
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona