Jugant amb l’Arquitectura

Obra seleccionada 2008

Tots recordem la nostra infantesa i qui més qui menys recorda aquell joc de figures geomètriques, de fusta de colors, que en un moment o altre va passar per les seves mans. Us imagineu poder jugar-hi a escala real amb alguns dels edificis o monuments que hi ha al nostre entorn?

Nosaltres us ho proposem i us convidem a veure el resultat.

Us imagineu poder jugar amb l’arquitectura?

Aquest muntatge pretenia jugar a escala real amb la torre medieval del pont de Besalú, que és un dels elements més representatius de la Garrotxa, a través de les diverses figures geomètriques (el triangle, el cub, el prisma, el pont,…) dels colors que componen un joc de construcció.

Aquesta proposta es va executar de la següent manera: es va col·locar una estructura metàl·lica formada per cables a la zona superior de la torre per la banda interior. D’aquesta estructura es van penjar dues teles que cobrien la totalitat de la torre, confeccionades prèviament amb retalls de tela de diversos colors (groc, verd, vermell i blau) cosits entre ells, que representaven les diferents figures geomètriques. Finalment es varen cosir, in situ, les dues grans teles entre elles.

Acompanyant el muntatge, es van col·locar, creant un recorregut al llarg del pont, unes peces de fusta pintades que simulaven l’especejament de les peces utilitzades per a la construcció de la torre.

Total de paraules: 192 (màxim de 300)

Ubicació
Besalú
Categoria
Espais efímers
Any
2008
Autors
Promotor
Delegació Garrotxa - Ripollès del COAC
Fotògraf
Montse Gou Xavier Costa Dani Castanyer Alba Coromina Jaume Berga Toni Briones