Llum plàstica

Obra seleccionada 2014

Amb motiu de la segona edició del festival de llum i foc d’Olot Lluèrnia, i amb la intenció d’assolir el projecte a partir d’un cost zero, es va presentar un muntatge basat en la recuperació de diferents envasos de plàstic per a aconseguir canviar el valor de l’objecte rebutjat.

Donant-los un nou ús com a element protagonista de la intervenció, en forma de làmpades de llum d’espelma, es volia fer arribar al públic el missatge que, a partir de la ment creativa, es pot adaptar un objecte de rebuig per dotar-lo d’un segon ús.

Aprofitant l’espai tridimensional que ens propiciaven les escales del bisbe de l’església de Sant Esteve, es va voler crear un impacte de colors i representar l’efecte massiu de la repetició de 450 envasos reciclats.

Un camí de llum que començava a les escales principals de l’església va servir de guia per a cridar l’atenció del públic i portar-lo fins a la intervenció dels elements, que provocava una mescla de colors vibrants que, fusionats, reproduïen una cascada de llum.

Promotor
Lluèrnia. Festival del foc i de la llum
Fotògraf
Xavier Moliner i Milhau i Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot