Mosques. Temps de Flors 2010

Menció especial 2011

La instal·lació per a la mostra de Temps de Flors, té lloc al jardí de l’inici del passeig Arqueològic. Es tracta d’un espai ampli, d’uns 700 m2 aproximadament, amb límits molt definits: el passeig, les Sarraïnes i el gran balcó que dóna a la plaça dels Jurats. Uns grans arbres, una font central que refresca l’ambient i al fons l’església de Sant Feliu.

Es vol construir un espai màgic on es pugui escoltar la “música del vent”, on el temps s’aturi; un miratge que absorbeixi les formes del lloc tot transformant-se en llum, música i moviment.

Segons les cròniques medievals, l’any 1285 l’església de Sant Feliu va ser assetjada per les tropes franceses. Del cos de sant Narcís van sortir unes grosses mosques que van provocar la mort entre les tropes franceses i van facilitar la derrota d’aquells que intentaven conquerir la ciutat. Des de llavors, sant Narcís i les seves mosques quedaren lligades a la ciutat de Girona.

Partint d’aquesta llegenda i de la imatge més simple d’una mosca, utilitzem sols picarols i ales metàl·liques per muntar tota la instal·lació. Envaïm l’espai amb el so delicat i el llampegueig de mil mosquetes dansant.

Un racó que ens ofereix un llenguatge diferent, on simplement mirar, escoltar i sentir. Com un nadó que descobreix el món a través d’un simple mòbil, ens deixem sorprendre per una brisa que ens fa adonar del silenci i del moviment de les fulles i recordar sensacions.

Ubicació
Jardins Alemanys. Passeig Arqueològic de Girona. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2011
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona
Construcció
Ajuntament de Girona
Fotògraf
Olga Gutiérrez Raquel Carnero Laia Núñez Alejandra Liébana