Nau par a Automòbils Toyota

Obra seleccionada 2001

L'edifici és un únic volum de planta soterranis, baixa i altell on es troben les instal·lacions per ais automòbils de la marca Toyota, per a l'exposició, venda, taller de manteniment I reparacions.

Es situa a la carretera d'accés a la Costa Brava, dins la zona industrial Est de Blanes. A la planta soterranis s'ubica el taller de reparació i manteniment dels automòbils, un hall d'accés, recepció, venda de recanvis, lavabo i nucli de comunicacions amb les altres plantes. En la planta baixa es situa la sala d'exposicions i venda d'automòbils, despatxos, sala de reunions, lavabos i accés al taller i a les dependències de la primera planta. En la planta primera es preveu una sala de reunions, un arxiu i uns vestuaris. Es construeix amb tècnica de nau industrial: estructura d'acer vista amb protecció contra incendis, coberta "deck", murs de bloc de formigó, gres porcel·lànic i tancaments de vidre i xapa metàl·lica pre-lacada. Els materials utilitzats a l'interior són els predeterminats per la marca Toyota.

Davant la impossibilitat de generar un diàleg amb els edificis veïns i amb el paisatge proper, l'edifici es converteix en la imatge i reflex de la seva pròpia essència, on la seva façana principal, assentada sobre un gran sòcol on s'ubica l'activitat de reparació i manteniment, és un tros de pel·lícula de la seva pròpia activitat.

Ubicació
Ctra. d'accés a la Costa Brava, 188. Blanes
Categoria
Equipaments
Any
2001
Autors
Promotor
CARMAR 188, S.L.