Nit de Bresca

Obra seleccionada 2014

Projecte efímer emmarcat dins el Festival del foc i de la llum Lluèrnia d'Olot.

La intervenció se situa al passatge que ha deixat l'enderroc parcial de l'antic cinema Colon, un espai que comunica dos carrers cèntrics i transitats però que, a causa d’un abandonament progressiu, avui dia és un espai degradat i deteriorat, focus de problemes i queixes per part dels veïns.

El festival Lluèrnia, doncs, ha estat l'excusa per a transformar aquest indret i convertir un passatge lúgubre en un pas alegre que convida a endinsar-s'hi.

Ha estat l’espai mateix i les seves preexistències arquitectòniques allò que ha proporcionat la idea de la intervenció, alhora que n'ha facilitat la materialització. Es tracta d'un fals sostre de fusta, amb uns buits en forma d'hexàgon, que deixen passar, a mode de làmpada, la llum dels fluorescents del damunt. A partir d'un material bàsic com és el paper, i jugant amb el color groc, emulant els ruscos d'abelles, es creen uns nous focus de llum que transformen l'espai amb un cost molt baix i hi aporten calidesa i sorpresa sensorial per a l'espectador.

Ubicació
Passeig de l'Escultor Miquel Blay, 41. Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2014
Autors
Promotor
Lluèrnia. Festival del foc i de la llum
Fotògraf
Joan Ginabreda i Albert Serra