Bon dia, Carme!

Obra seleccionada 2022

El projecte aglutina i acompanya una il·lusió col·lectiva: la reactivació de la plaça del Carme. S’aborda des de l’acupuntura, com un catàleg d’accions que donen una nova vida al que ja existeix, millorant el confort urbà, dinamitzant les plantes baixes i posant en valor el patrimoni. És un projecte de projectes amb tres promotors i vuit comerciants. Parteix de la reformulació de l’encàrrec d’urbanització municipal i es destina el 70% del pressupost a plantes baixes, cabdals per a la vitalitat, confort i seguretat de l’espai públic. Engloba també l’obertura de l’Escola d’Art a la ciutat i la posada a punt d’una antiga nau per a la cooperativa l’Artiga. Durant els nou mesos que dura l’obra s’estableix a la plaça “l’oficina del Carme”, on es cuina la reactivació de l’espai. Aquest és el punt de trobada entre veïns, comerciants, propietaris i tècnics. La divisió del projecte en fases permet ajustar-lo a les necessitats detectades. En un any s’obren 1000 m² comercials i s’activen 120 m de façana.

Ubicació
Olot
Categoria
Paisatges
Any
2022
Autors
Promotor
Ajuntament d’Olot, Cooperativa l’Artiga, Escola d’Art d’Olot
Construcció
Construccions Pere Boada Comas, Grederes 2.0, Trasplantaments Sant Iscle, Elèctric Jomi, Àlex Elèctrics, Olot Instal•lacions, Montolivet Instal•lacions, Grau Sistemes Tèrmics, Plantalech, Serralleria Jordi Cullet, Albert Solà, Fusteria Esfèric, Fusteria Esteve Baqué, Fusteria Jordi, Soy & Soy, Abel Subiràs, Rètols Mateu, RetMiq, Magatzems Olot, Collell protecció solar, Viguet Canal, Fiosa, Reine, Codispe, FV Seguretat.
Col·laboradors
Clàudia Calvet, Xevi Rodeja, arquitectes; Quim Domene, artista visual; Simon Group, col•laboració especial en la restauració de fanals; Sòcies de l’Artiga; Miquel Capdevila, càlcul estructura; Protir, projecte d’instal•lacions; Grupo Noria, estudi luminotècnic; Xevi Pujol, assessorament vegetació; Salvi Capellà; Museu de la Garrotxa; Serveis tècnics de l’Ajuntament d’Olot; Dinàmig; Pla d’ocupació local; Consell de Barri del Nucli Antic; Veïns i comerciants de la plaça; Joan Mallart.
Fotògraf
Roger Serrat-Calvó