El jardí de la casa Zariquiey

Menció 2022

El jardí de la casa Zariquiey (F. Barba Corsini, Cadaqués 1957), redescobrint una nova condició de lloc (2017-2021). La parcel·la de la casa Zariquiey se situa entre les platges del Ros i Es Pere Fet, al bell mig d’una petita península al poble de Cadaqués.
Habitada des del 1957, en els seus 2500 m2 de jardí els pins plantats aleshores han crescut acaronats per la tramuntana, atribuint al lloc una nova i determinant condició.
Una topografia en continuïtat es materialitza amb l’excavació/descobriment d’un gran faralló de pissarra davant del nou prat, l’ampliació del pla de la terrassa, un petit hort, un espai per jeure-hi i refrescar-se transformant els antics dipòsits d’aigua i una fina làmina d’aigua que estableix la continuïtat amb el mar al sostre de l’antic garatge.
Finalment, reconeixem com a nou centre de gravetat de la parcel·la ”es racó d’aigua dolç”, un petit espai de bany que connecta els dos horitzons llunyans. La pedra seca disposada verticalment facilita la materialització de la corba i harmonitza amb els estriaments dels plecs de la roca de pissarra i de l’escorça dels pins.

Ubicació
Cadaqués
Categoria
Paisatges
Any
2022
Autors
Construcció
RAM DE PALETA: Construcciones Juárez. Francisco Juárez Òscar Juárez Weimar León Luis Armand Vasquez Cristiam Rojas Victor Hugo Mendez Carlos Alberto Soliz (pintura) INSTAL·LACIONS: Instal·lacions Rotllan. Òscar Rotllan. Carles Cros. Esteve Guillamet. SERRALLERIA: Construccions Metàl·liques Mitjà SL. Ramon Mitjà i Jorge Poncelas PISCINA: Piscines Borrell. Hilari Borrell Sureda. Jordi Borrell. Albert Borrell. Abdallah El Goual. Mohammed El Goual Setta El Houcine Mhamed Raji Mahamadou Sisoho JARDINERIA: Mentha Garden Pere Cabassa Vlady Rodriguez Guillermo Plaza Alex Bravo Corinna Oess Raul Madrid i Pere Segarra (poda de pins)
Col·laboradors
Emma Ferrer i Ariadna Balcells, arquitectas (caps de projecte) Jorge Casajús, arquitecte (maqueta)
Fotògraf
Fernando Alda