Parc de l’Arbreda

Obra seleccionada 2008

Entrant a Begur, pel seu cantó oest, es troba l’Arbreda, espai destinat a parc urbà. El que era un espai natural amb un torrent i una plantació d’arbres al costat del poble, pot ser ara frontissa entre el nou creixement i el nucli, cap a la plaça de l’Església del qual, cor de Begur, s’accedeix per un carreró en pendent, des d’aquí. Aquesta arbreda presenta una forma de bossa amb una topografia de gran presència determinada pel torrent central, ara sec. Com a parc urbà vol aglutinar un gran nombre d’activitats per a tothom, grans i nens, de caire esportiu, lúdic i cultural.

La seva morfologia, situació i els usos esperats comporta una organització de l’Arbreda en teranyina, on hi van trobant el seu lloc talussos i passos de distintes mides i qualitats, per a usos diferents, a nivells i relacions distintes, que van adaptant-se a la topografia existent.

Els usos més “construïts”, un bar, grades, pista d’actuacions,… s’uneixen per configurar una construcció principal que resolgui la “porta” en pendent al parc.

Un gran nombre d’elements participen en tot el conjunt, a més de l’arbrat que es completa junt amb altre mena de vegetació en matoll i plantes florals.

Ubicació
Begur
Categoria
Espais exteriors
Any
2008
Autors
Promotor
Ajuntament de Begur
Construcció
Floret SL Serralleria Met. F. Collell SL
Fotògraf
Eugeni Pons i Hisao Suzuki