Patio Andaluz

Obra seleccionada 2006

La instal·lació té lloc en un jardí a l’inici del Passeig Arqueològic. Es tracta d’un espai bastant ampli, d’uns 700 m2 aproximadament, amb límits molt definits. El limiten un desnivell d’un metre i mig des del passeig amb un doble accés de 6 graons, les Sarraïnes i un balcó que dóna a la Plaça dels Jurats. El pla del terra queda dividit en formes geomètriques irregulars amb parterres de diferents materials: gespa i pedra blanca, que contenen conjunts d’arbres que semblen figures i acaben de definir els espais; i una font central que refresca l’ambient i dota la zona d’un caràcter especial.

A partir de l’observació d’aquest entorn sorgeix la idea de crear l’atmosfera d’un patio andaluz, que a la primavera mostra el seu màxim esplendor. Es vesteixen els arbres amb teles de colors vius i negre, com figures que conviden als visitants a passejar o descansar sota la seva ombra. Centenars de clavells blancs i vermells han estat llançats damunt els parterres i emfatitzen el contrast dels paviments. Els geranis al voltant de la font completen la intervenció.

El conjunt de tots aquests elements pretén crear una ambientació general, com una escenografia que la mateixa gent que visita Girona Temps de Flors, completa al passejar-s’hi.

Ubicació
Pl. del Vi, 1 - 17004. Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2006
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona