Showvilla La Pineda

Obra seleccionada 2017

El paisatge, el cel, el bosc… El silenci queda interromput per la musicalitat suau i dolça del so de trompeta que ascendeix gradualment. La casa és un instrument que toca l'espai on l'espectador és el paisatge. La trompeta s'apropia del terreny sense barreres ni límits, discreta i introvertida des del carrer, oberta i extravertida al jardí. Tres actes constitueixen els principis d'aquesta casa.
 
Espai. L'habitatge consta de tres recintes, els quals, juntament amb els porxos, s'articulen entre si per crear l'espai buit que constitueixen els patis. I es proposa un quart element: el porxo tancat, un espai exterior a l'interior destinat a l'accés, que funciona com a distribuïdor principal.
 
Llum. La llum es presenta en diferents formes: directe, rebotada, tamisada i filtrada. La casa es projecta com una successió de filtres per donar un caràcter diferent a l'espai: un primer filtre a l'exterior, blanc, aspre i horitzontal, i un segon filtre a l'interior, vertical, suau i delicat.
 
Matèria. S'utilitzen dos materials contraposats. El blanc, que perd el seu caràcter asèptic en treballar amb diferents textures, des de l'estucat més uniforme fins a l'expressivitat del totxo. I, en contraposició, la fusta suau i fosca de noguera, dedicada a tots aquells elements que tocaran directament els seus habitants: fusteries, baranes i paviment.
Ubicació
PGA Catalunya Golf. Vilobí d'Onyar
Categoria
Habitatges unifamiliars
Any
2017
Autors
Promotor
PGA Golf de Caldes, SA
Construcció
Busquets Vilobí, SL
Fotògraf
Roger Casas