Si les parets parlessin. Temps de flors 2007

Obra seleccionada 2007

Girona, Temps de Flors és un recorregut per la història de Girona que ha arribat enguany a la seva 52a. edició. Cada espai, cada pati, cada jardí, cada racó de la ciutat es redefineixen any rera any sota la perspectiva d’un element comú: les flors. Hi ha indrets però, que a banda d’acumular exposicions i exposicions, són testimonis dels moments més significatius de la història de la ciutat. Les casernes, les ruïnes, etc. Els Jardins dels Alemanys en són un clar exemple.

Imaginar els moments viscuts en aquell indret fa uns segles, les persones i les vides que es van creuar en aquell espai al llarg del temps, tot el pòsit històric que acumulen totes i cadascuna de les pedres que formen les ruïnes de les casernes d’Alemanys és un concepte que hem tingut present des del primer moment de visitar el lloc. El repte era fer parlar aquelles parets, transmetre cadascuna de les paraules pronunciades en aquells espais.

Si les parets parlessin vol fer un homenatge a la història que han viscut alguns dels espais emblemàtics de Girona, a les mil i una històries personals que han pogut omplir pàgines i pàgines de diaris: titulars, necrològiques, anuncis, promeses. Notícies i més notícies que han quedat gravades al relleu de les històriques pedres de parets i muralles.

El diari, com a element físic, ens recorda totes i cadascuna de les històries que ens envolten cada dia, que omplen pàgines i pàgines escrites a la premsa i que, al cap d’un temps, desapareixen. La repetició fins a l’infinit d’una lletra, d’una paraula, d’una notícia, ens proporciona un teló de fons que reconverteix l’espai en un lloc neutre, silenciós, ple de pau i silenci, on només un riu, el vertader fil conductor de Girona Temps de Flors ens guia: uns clavells vermells.

Ubicació
Girona
Categoria
Espais efímers
Any
2007
Autors
Promotor
Ajuntament de Girona
Fotògraf
Jordi Juan