Sota una col

Obra seleccionada 2016

Posar-se SOTA UNA COL per trobar el color, l’ordre orgànic vegetal, un ritme cromàtic que neix de la terra mateixa i acaba on comença el cel. Travessar un hort. Descobrir punts de vista nous sobre una regularitat formalitzada, cultivada des de la lògica del conreu. A l’hort, la racionalitat s’imposa, estricta, amb poc marge per al gest improvisat, que respon només a la pura utilitat.
A l’Hort de la llum del LLuèrnia 2016, la interacció del públic amb la intervenció és innegociable. Volem que tothom es faci petit en tots els sentits: en edat, mentre l'atmosfera ens transporta entre les fulles d'una col mentre ens expliquen un conte dels d'abans, i també en mida, recorrent un espai inundat de formes, colors, llums… carregat de màgia.
El nostre HORT es pot veure i experimentar de maneres diferents. Et crida mentre t’hi acostes venint del FIRAL, t'aixopluga pujant al sostre del TORÍN i el travesses mirant cap a SANT ESTEVE. Finalment, des del punt més elevat davant de la PLAÇA DE BRAUS, redescobreixes la intervenció i reconeixes el resultat de la suma, el dibuix.
Un total de quatre mil pilotes translúcides de tonalitats verdes es col·loquen com si es tractés d'una catifa vegetal, que s'adapta a l'emplaçament i aprofita el desnivell topogràfic. Es generen recorreguts, espais on interactuar, zones de mirador, racons de contemplació. MIRADES i MOMENTS, alguns molt íntims.
Ubicació
Olot
Categoria
Espais efímers
Any
2016
Autors
Promotor
Lluèrnia. Associació Cultural
Fotògraf
Marc Torra, Fragments.cat