Tres finestres i una escala

Obra seleccionada 2019

Un front amb tres obertures repetides, d’ampit baix i orientades a ponent; una escala de tram recte. Aquests elements prenen valor i estructuren l’esponjament d’un pis molt fragmentat.

S’incorpora una tarima al llarg de la façana, que posa en relació les finestres i l’escala. Forma una bancada per seure a la llum, eixampla el pas entre la façana i l’escala i forma un menjadoret íntim. L’escala permet recolzar la cuina resituada. Pel costat oposat, s’obre a l’estança principal, una sala generosa de 4 x 4 metres. L’acoten una sèrie de diafragmes, que donen profunditat visual. Un lleuger ajust de les habitacions de la planta superior permet configurar un vestíbul-vestidor d’arribada d’escala, banyat amb llum natural. La tarima i, per extensió, el paviment es construeixen amb tauler OSB perquè és lleuger, econòmic i no necessita acabat. De la necessitat de resoldre l’acabat i la resistència del cantell del tauler en sorgeixen els detalls decoratius de melamina negra i llautó.

Ubicació
Ronda Paraires, 10 5e 4a. Olot
Categoria
Interiors
Any
2019
Autors
Col·laboradors
Xevi Rodeja, Miriam Soler i Clàudia Calvet, arquitectes i Thommy Parra, Sara Palmada i Sergi Jimenez, estudiants d’arquitectura
Fotògraf
Jose Hevia